Holyfield: Može meč ali samo za naslov prvaka

Bivši svjetski prvak u velikim finansijskim problemima

Holyfield: Može meč ali samo za naslov prvaka

Evander Holyfield ima i previše godina da bi se lako mogao vratiti ring (51), ali "The Real Deal" ima još više finansijskih problema. Prije dvije godine se bivši svjetski prvak našao u velikim finansijskim problemima, imao je poteškoća sa plaćanjem alimentacije, suočio se sa bankrotom, čak i zatvorom. Tokom karijere, zaradio je više od 250 miliona dolara, ali čini se sve ili gotovo sve potrošio. 

Tako je prije određenog vremena ostao bez raskošne vile za 109 osoba u Fairburnu koju je platio 15 miliona dolara. Samo na alimentaciju za svoje 11-oro djece dužan je oko 400.000 dolara. Pored kuće odlučio se na rasprodaju svojih trofeja među kojima se nalazi i brončana olimpijska medalja s OI 1984. godine.

Najavio je i prodaju prstena prvaka, kao i crvenih rukavica iz legendarne borbe protiv Mikea Tysona kada mu je 'Iron Mike' odgrizao komadić uha. Čini se dovoljno razloga da " pod stare dane" Evander prihvati ponudu promotora Franka Warrena koji je pokrenuo postupak kojim bi se Holyfieldu izdala licenca za nastup na britanskom tlu. Posljednju borbu, Evander je odradio prije tri godine kada je pobijedio Danca Briana Nielsena.

Sada se spominje Škot Gary Cornish koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ostvario 17 pobjeda u isto toliko mečeva, od čega devet nokautom. Bez obzira na finansijske probleme, Evander nije nešto pretjerano raspoložen za ovaj meč. 

" Nemam pojma ko je taj Cornish. Neko me je upitao da li ću boriti protiv njega. Ne znam zašto bih, kakva je svrha tog meča. Ja bih se vratio ako bi se radilo o meču za šampionski pojas" pojasnio je Evander Holyfield 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.