Hopkins ne posustaje u 49. godini

Nova pobjeda " The Aliena "

Hopkins ne posustaje u 49. godini

Bernard Hopkins ima 49 godina i dalje ne posustaje. Pobjedom nad Beibutom Shumenovim, " The Alien " je objedinio naslove svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji. Radi se o titulama po WBA, IBF i IBA verziji.

Hopkins je nadboksao Shumenova koji je prije ovog meča posljednji put poražen od gabriela Campilla prije pet godina. Dave Moretti i Jerry Roth su dali apsolutnu prednost Hopkinsu, dok je publiku u dvorani u DC Armory iznenadio Gustavo Padilla koji je dao blagu prednost Shumenovu, iako je Hopkins rušio svog protivnika u 11 rundi.

" Prije nego što se povućem, želim postati apsolutni svjetski prvak u poluteškoj kategoriji. Trenutno su najbolji poluteškaši  Floyd Mayweather, Andre Ward, ali ja nisam daleko od prva tri mjesta. Ja sam nešto posebno, ja sam veliki prvak. Dramo mi je što sam uspio objediniti naslove. Super je novac koji sam zaradio ali ja sam dio istorije boksa " rekao je Hopkins koji je poslao poruku Adonisu Stevensonu svom mogućem protivniku. Nakon ove pobjede Hopkins je na omjeru 55-6-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti