Horner izbjegao doping kontrolu

Pobjegao ili otišao iz hotela

Horner izbjegao doping kontrolu

Dan nakon što je Amerikanac Christopher Horner ušao u istoriju biciklizma kao najstariji pobjednik neke utrke u istoriji koja se vozi tri sedmice, španski mediji su ubjavili informaciju kako je Horner pobjegao iz hotela prije doping kontrole.

Predstavnici Španske antidoping agencije su namjeravali testirati Hornera u hotelu, ali su u njegovoj sobi zatekli drugog biciklistu. Ni drugi pokušaj nije bio uspješan jer je Horner napustio hotel. Odmah nakon toga se oglasila Hornerova ekipa saopštenjem u kojem stoji kako je Horner noć proveo sa svojom suprugom u drugom hotelu.

"Španski agenti su stigli u pogrešan hotel. Zabunili su se. Chris je otkrio gdje će se nalaziti prije jučerašnje utrke kako bi mogao provesti noć u hotelu gdje mu je bila smještena supruga. Chris je dao potrebne kontakt podatke (broj sobe, broj telefona). To je posve normalno i dobio je čak mail potvrde", stoji u saopštenju.

Agenti španske agencije su " u akciju" krenuli po nalogu Američke antidoping agencije (USADA) koja nezvanično već duže vremena prati Hornera. Za vrijeme utrke ekskluzivno pravo na provođenje doping-kontrole imala je Međunarodna biciklistička federacija (UCI).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.