Hosszu i Le Clos najbolji za 2014. godinu

U izboru Međunarodne plivačke federacije

Hosszu i Le Clos najbolji za 2014. godinu

Mađarica Katinka Hosszu i Južnoafrikanac Chad Le Clos najbolji su plivači 2014. godine u izboru Međunarodne plivačke federacije (FINA).

Hosszu je ove godine pobjedila u Svjetskom kupu, te osvojila šest medalja na evropskom prvenstvu u Berlinu pri čemu tri zlata (100 m leđno, 200 i 400 mješovito). Postavila je i pet svjetskih rekorda u 25-metarskim bazenima. U Svjetskom kupu pobijedio je i Le Clos. Južnoafrički plivač je ove godine na Commonwealth Igrama u Glasgowu osvojio sedam medalja pri čemu dva zlata.

U skokovima u vodu najbolji u ovoj godini bili su Kinez Cao Yuan i njegova zemljakinja Liu Huixia. Najbolji vaterpolisti su Srbin Filip Filipović i Amerikanka Maggie Steffens.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.