Hrvati na Italijane
Počinje rasplet

Poznati četvrtfinalisti vaterpolo Svjetske lige

Hrvati na Italijane

Pobjedom u trećem kolu Svjetske lige koja se igra u Podgorici, vaterpolo reprezentacija Hrvatske izborila je plasman u četvrtfinale gdje će odmjeriti snage protiv reprezentacije Italije.

Naše zapadne komšije danas su deklasirale Južnu Afriku rezultatom 12:3, a upravo će današnji rival „kockastih“ biti protivnik Srbije u borbi za polufinale. Naime, Srbija je rezultatom 10:7 savladala SAD i tako osvojila prvo mjesto u grupi, pa će u četvrtfinalu imati najlakši posao.

Lagan posao trebali bi imati i vaterpolisti Crne Gore, koji će se sastati sa Japanom, dok bi neizvjesno moglo biti i u duelu između SAD-a i Australije koji čine posljednji četvrtfinalni par.

Utakmice četvrtfinala igraju se sutra (petak), polufinalni mečevi igraju se u subotu, dok je borba za medalje na rasporedu u nedjelju. Meč za bronzano odličje igra se od 18.30 sati, a finale u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.