Hrvati nakon sedam godina pobijedili Srbiju i idu u finale
Foto: EPA

Sjajan meč u polufinalu Svjetskog prvenstva

Hrvati nakon sedam godina pobijedili Srbiju i idu u finale

M. Šljivak

Fantastičan meč u polufinalu Svjetskog prvenstva odigrali su Srbija i Hrvatska, a na kraju u veliko finale ide selekcija Hrvatske, koja je slavila rezultatom 12:11.

Finale prije finala donijelo je odličan vaterpolo i veliku borbu. Srbija je većim dijelom utakmice imala prednost, ali je Hrvatska na kraju slavila.

Prvi gol postignut je u četvrtoj minuti. Prlainović je zabio za vodstvo Srbije, ali prva četvrtina završava neriješenim rezultatom 1:1 nakon što je Sukno pogodio za Hrvatsku koja je u tim trenucima imala igrača više.

Srbija je odlično ušla u drugi period. Odbrana istočnih komšija je funkcionisala sjajno, zabili su gol za 2:1 u prvoj minuti ovog dijela igre, da bi potom s tri igrača više došli do vodstva od 3:1.

Međutim, do kraja trećeg perioda se Hrvatska vraća. Uspjeli su ponovo dovesti utakmicu u egal, a na odmor se otišlo rezultatom 5:5 i to nakon što Bušlje zabija u posljednjoj sekundi.

Andrija Prlainović je bio nezaustavljiv za Hrvate u ovom duelu. Pogađao je apsolutno sve, ali Hrvatska je konstantno ostajala u igri. Ponovo su u zadnjoj sekundi s peterca došli do izjednačenja (9:9), pa se u posljednju četvrtinu ušlo s neriješenim rezultatom.

Do prvog vodstva u utakmici Hrvatska je došla u trećoj minuti posljednje četvrtine. Vukčević je pogodio za 12:11, da bi odmah uzrvatio Mandić za 12:12. 

Ipak, Joković ponovo donosi prednost Hrvatskoj, da bi potom u veoma važnim napadima obje selekcije napravile nekoliko velikih grešaka.

Filipović je upropastio napad Srbije za izjednačenje, da bi Bijač potom odbranio završni udarac i Hrvatska ide u finale.

Tamo ih čeka domaća selekcija Mađarske koja je u drugom polufinalu pobijedila Grčku sa 7:5.

Ovo je prva pobjeda Hrvatske nad Srbijom nakon sedam godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi