Hrvati se okitili bronzom

Roma 2009

Hrvati se okitili bronzom

Hrvatska je konačno uspijela. Nakon šest prvenstava na kojima su osvajali tzv. drvenu medalju (izraz za četvrto mjesto), Barakude su konačno uspijele slaviti u utakmici za treće mjesto. Hrvati su bili bolji od reprezentacije SAD-a rezultatom 8:6.

SAD su bolje otvorile utakmicu slavivši u prvoj dionici rezultatom 3:2, dok su u drugoj četvrtini obe reprezentacije odigrale s puno grešaka završivši je 1:1. U nastavku su Hrvati zaigrali mnogo bolje, te treći period dobivaju rezultatom 2:0, a četvrti nešto teže 3:2. 

Nakon meča u bazenu veliko slavlje. Ipak, kući se Hrvati vraćaju sa bronzom oko vrata, bronzom za koju je Frano Karač rekao da sija kao zlato, i da ju je teže bilo osvojiti nego zlato. 

Rezultat:

Hrvatska - SAD 8:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.