Hrvatice poražene od Dominikanske Republike nakon pet setova

SP za odbojkašice, 3. kolo

Hrvatice poražene od Dominikanske Republike nakon pet setova

Ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske poražena je u 3. kolu Svjetskog prvenstva u Italiji, a drugi poraz hrvatskim odbojkašicama nakon pet setova igre nanijela je selekcija Dominikanske Republike.

Odbojkašice Dominikanske Republike nakon dva uvodna seta imale su vodstvo od 2:0, ali uz dobru igru u trećem i velike napore u četvrtom izabranice Angela Vercesija su uspjele izjednačiti na 2:2.

Prva drama krakteristična za odbojkaške mečeve viđena je u posljednjem, petom, setu. Na kraju su rezultatom 19:17 slavile igračice Dominikanske republike, za ukupnu pobjedu od 3:2.

Najraspoloženija za igru na ovoj utakmici bila je Gina Altagracia koja je osvojila 25 poena, dok su u redovima hrvatske selekcije najbolje poenterke bile Maja Poljak s 18 i Mia Jerkov 16 poena. 

Hrvatice nakon tri kola imaju četiri osvojena boda. U 4. kola Hrvatska će na megdan Tunižankama, dok će Dominikanska Republika odmjeriti snage s Argentinom.

Rezultati 3. kola:
Grupa A
Njemačka - Tunis 3:0 (25:7, 25:12, 25:7)
Hrvatska - Dominikanska Republika 2:3 (22:25, 13:25, 25:22, 26:24, 17:19)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.