Hrvatska ostala bez polufinala

Italija i Srbija idu dalje

Hrvatska ostala bez polufinala

Nakon Crne Gore i Mađarske, plasman u polufinale Evropskog prvenstva ostvarile su selekcije Italije odnosno Srbije. Italija je u četvrtfinalu prošla Hrvatsku, Srbija Grčku.

Duel između Hrvatske i Italije je bio otvoren do kroja, jedna lopta je odlučivala. Italija je prva povela dva razlike, Di Fulvio je zabio za 4:2, ali je Hrvatska nakon manje od tri minute igre u trećoj dionici stigla do egala. Rezultatska klackalica potrajala je do dvije minute i 15 sekundi prije kraja kada je dosuđen peterac za Italiju. Bušlje je isključen a siguran je za 8:6 Giorgetti.Hrvatska se uspjela odbraniti kod 8:7 i imala je dovoljno vremena nakon time outa za napad (20 sekundi).

U posljednjem napadu je Šetka šutirao, ali se Italija odbranila. Kod Italije smo imali četvorku sa po jednim golom i dva igrača sa po dva ok je Tempesti upisao sedam odbrana. Hrvatskoj je 12 Pavićevih odbrana bilo premalo. Sukno je utakmicu zaključio sa tri postignuta gola.

Drugi susret četvrtfinala je bio manje uzbudljiv.  Srbija je u jednom trenutku vodila 11:6, na kraju je završilo 13:9. Gojko Pijetlović je utakmicu zaključio sa 13 odbrana, Mandić i Aleksić su dodali po dva gola bez promašaja, a tu su bili Ćuk, Filipović i Nikić također sa po dva gola. Kod Grčke devet golova su raspodijelili Vlachopoulos (4), Fountoulis (3) i Mylonakis (2).

Četvrtfinala:
Italija - Hrvatska 8:7
Srbija - Grčka 13:9

Polufinala:
Mađarska - Italija
Srbija - Crna Gora

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.