Hrvatska protivnik Srbije u finalu

Amerikanci nisu mogli do iznenađenja

Hrvatska protivnik Srbije u finalu

Protivnik Srbije u finalu završnog turnira Svjetske lige bit će Hrvatska. Reprezentacija koja je u turnir krenula teškim porazom od Brazila, na kraju na putu prema finalu prvo savladala Italiju u četvrtfinalu, nakon toga i SAD u polufinalu 11:6.

Na kraju izgleda rezultatski ubjedljivu, međutim sve do dvije minute do kraja treće dionice otvorena. Amerikanci su u tom trenutku imali samo gol zaostatka, međutim tu su i stali. Burić je na 4:17 prije kraja utakmice postigao gol za 9:5, Petković je povisio na pet razlike i tu se priča počela polako privoditi kraju. Pavić je imao 12 odbrana, Joković, Sukno i Petković su postigli po dva gola. Kod Amerikanaca jedini sa dva gola bio je Tony Azevedo.

Polufinale:
Hrvatska - SAD 11:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.