Hrvatska prvak svijeta u vaterpolu

Pobijedili Mađarsku u finalu

Hrvatska prvak svijeta u vaterpolu

Vaterpolisti Hrvatske postali su prvaci svijeta.

Oni su večeras u Budimpešti savladali Mađarsku sa 8:6 i na taj način drugi put u historiji postali prvaci svijeta. 

Hrvatska je sjajno otvorila meč te su poveli nakon prve četvrtine sa 4:0 i već je tada bilo jasno da će se Mađari teško vratiti. Do kraja susreta naše komšije su održavale prednost i nisu dozvolili Mađarskoj da se vrati u meč.

Najefikasniji u slavljeničkoj ekipi bio je Sandro Sukno koji je postigao tri pogotka, dok je dva dodao Javier Garcia. Po jedan gol postigli su Marko Macan, Luka Lončar i Marko Joković. Kod Mađara tri pogotka je postigao Marton Vamos, po jedan Bela Torok, Kristian Peter Hanhercz i Balasz Erdelyi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije