Hrvatska razbila Crnu Goru za polufinale

Pavić na golu imao 17 odbrana

Hrvatska razbila Crnu Goru za polufinale

Reprezentacija Hrvatske je prva izborila plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. U prvom meču četvrtfinala, Hrvatska je u potpunosti nadigrala Crnu Goru 10:4. Junak utakmice svakako je bio golman Josip Pavić sa fenomenalnih 17 odbrana.

U cijeloj utakmici samo su dva igrača Crne Gore uspjela da se upišu u strijelce. Tri gola je postigao
Filip Klikovac dok je jedan dodao Darko Brguljan. Janović imao šut 0/8, Ivović 0/5. U takvoj situaciji Crna Gora jednostavno nije imala šanse. Prve dvije četvrtine odbrana Hrvatske je funkcionisala bez greške, na poluvremenu je bilo 4:0.

Prvi gol iz igre Crnogorci su postigli nakon četrdesetak sekundi igre u trećoj dionici, ali već tada je bilo jasno da utakmica ide u jednom pravcu. Crnogorci su sakupljali isključenja, Hrvati su zabijali golove, pogotovo su bili precizni sa vanjskih linija. Na kaju je završilo 10:4.

Muslim je predvodio Hrvatsku sa tri gola, jedan manje Luka Bukić. U polufinalu će Hrvatska igrati protiv pobjednika duela Australija - Grčka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.