Hrvatska razbila Crnu Goru

Svjetsko prvenstvo

Hrvatska razbila Crnu Goru

A. Beganović

U drugom kolu grupe B Svjetskog prvenstva u Rimu, vaterpolisti Hrvatske iznenađujuće lako pobijedili su Crnu Goru rezultatom 11:5 (4:2, 2:2, 5:0, 0:1).

Ovom pobjedom vaterpolisti Hrvatske osigurali su četvrtfinale, a slab otpor Crne Gore mnogi su povezali sa kalkuliranjem, odnosno navodnoj želji Crnogoraca da u polufinalu izbjegnu Mađarsku.

Današnji susret odlučila je treća četvrtina u kojoj je aktuelni svjetski prvak, Hrvatska, demolirala aktuelnog evropskog prvaka, Crnu Goru. U ovoj četvrtini hrvatski vaterpolisti postigli su pet golova, a niti jedan nisu primili, pa je posljednji dio utakmice bio samo odrađivanje posla.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Sandro Sukno sa 3 pogotka, dok su Bušlje i Barač postigli po 2, dok kod Crnogoraca niti jedan igrač nije postigao više od jednog gola.U prvom meču grupe Kina je nadigrala Brazil sa 9:5.
Svjetsko prvenstvo, Rim
Hrvatska – Crna Gora 11:5
Kine - Brazil 9:5

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.