Hrvatska tijesno protiv Brazila

Drugo kolo Svjetskog prvenstva

Hrvatska tijesno protiv Brazila

U nastavku drugog dana Svjetskog pvenstva u vaterpolu, odigrane su preostale četiri utakmice. Rezultatski nije bilo iznenađenja, ali zanimljivih susreta da. Hrvatska je upisala i drugu pobjedu, ovaj put protiv Brazila 10:9.

Hrvatska je imala u dva navrata četiri gola prednosti, ali se Brazil nije predavao. Sa 10:7, Brazilci su došli na gol zaostatka, čak su imali i napad, ali je Crivella pogodio vanjski dio stative na dvije sekunde prije kraja. Sukno je zabio tri, Obradović dva gola, koliko i Crivella, Perrone i Vrlić na drugoj strani.
Kanada je bila sigurna protiv Kine. Kinezi su uspjeli postići tek dva gola, bilo je 8:2.

Srbija je očekivano odradili svoj zadatak protiv Japana. Japanci su se držali tek prvu četvrtinu, nakon čega su stvari došle na svoje mjesto. U trijumfu 19:9, Slobodan Nikić je ugradio šest, Duško Pijetlović četiri gola. Italija se nakon poraza od Grčke oporavila, trijumfom kontra Rusije 9:6. Presudnim se pokazala druga trećina koju je Italija dobila sa velikih 5:0

Rezultati 2.kolo:

Grupa A:
Hrvatska – Brazil 10:9
Kanada – Kina 8:2

Grupa B:
Grčka - USA 11:10
Italija - Rusija 9:6

Grupa C:
Mađarska - Južna Afrika 17:4
Kazahstan - Argentina 15;7

Grupa D:
Srbija - Japan 19:9
Crna Gora - Australija 5:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.