Hunt ponovo nezaustavljiv!

Red Bull Cliff Diving

Hunt ponovo nezaustavljiv!

M. Skaka

Na četvrtom takmičenju Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2015 proteklog vikenda u Kopenhagenu, aktuelni prvak Gary Hunt potvrdio je svoju dominaciju ove sezone i ubilježio četvrtu uzastopnu pobjedu. Naredno takmičenje je u Portugalu, a onda 15. augusta najbolji svjetski skakači u vodu stižu na Stari most u Mostaru!

U subotu 20. juna svjetska elita skakača u vodu s ekstremnih visina okupila se u danskoj prijestonici, a zborno mjesto bio je krov Opere u Kopenhagenu. Tu je bila postavljena 28-metarska platforma s koje su skakači izvodili fenomenalne akrobatske skokove na oduševljenje mnogobrojnih gledalaca okupljenih s obje strane luke, ali i u čamcima na vodi.

Aktuelni prvak Gary Hunt (UK) opet je bio nezaustavljiv i odnio je četvrtu pobjedu iz četiri takmičenja ove sezone. Pratili su ga njegov zemljak Blake Aldridge na drugom i legendarni Kolumbijac Orlando Duque na trećem mjestu. Tačno na polovini prvenstva, Hunt uvjerljivo vodi u ukupnom poretku i juriša na svoju petu titulu prvaka.

„Šta me motiviše da skačem na ovom nivou? Otvaranje šampanjca na pobjedničkom postolju je prilično zabavno! Ne, ozbiljno, volim ono što radim. Bilo bi suludo ne pokušati pobijediti na svakom takmičenju. Uživam u poziciji u kojoj se nalazim. Naporno sam trenirao za ovo – to je moja strast i to se neće promijeniti,“ bio je raspoložen Hunt nakon pobjede.

Preostale su još četiri stanice do kraja sezone, a ono što nas posebno interesuje jeste šesta: 15. augusta Stari most u Mostaru će po prvi put biti domaćin Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva. Biće ovo prilika da „Stari“ zasja u punom sjaju, dok s njega u Neretvu budu letjeli najbolji svjetski skakači izvodeći vratolomne akrobacije. Zasigurno se može očekivati istinski spektakl.

U međuvremenu, prvenstvo će 18. jula obići fascinantne vulkanske litice portugalskih Azora, a potom kreće prema Mostaru i BiH!

Sve informacije i vijesti na redbull.ba i oficijelnoj stranici takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.