Hunteru Branch Rickey nagrada
Pored toga što je odličan igrač Hunter je i veliki čovjek

MLB Baseball

Hunteru Branch Rickey nagrada

Nagradu za doprinos zajednici i pomaganje djeci koja nosi naziv Brancha Rickeya jednog od najvećih igrača baseballa u povijesti ove godine dobio je infielder LA Angelsa Torii Hunter.

Nagrada će Hunteru biti uručena 14. novembra u Denveru gradu u kojem je utemeljena nagrada 1991. godine. Hunter je nagradu zaslužio kao igrač MLB-a koji se najviše istakao u radu sa djecom. 

Nagrada se dodjeljuje svake godine, a mogu je dobiti i aktuelni i bivši igrači baseballa, a dobitnik prošle godine bio je Trevor Hoffman igrač Milwaukee Brewesa u koje je prešao nedavno iz San Diego Padresa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.