I Baku otkrio sve slabosti bh. sporta

Alić i Tuka odlični, Bošnjak blizu medalje

I Baku otkrio sve slabosti bh. sporta

BiH je na prvim Evropskim igrama u Bakuu bila zastupljena sa 57 sportista koji su nastupali u osam sportova,  atletici, plivanju, boksu, kanuu, džudu, biciklizmu, streljaštvu i stonom tenisu. Nažalost, BiH je na kraju završila među zemljama koji nisu osvojile niti jednu medalju. Bilo je dobrih rezultata, u nekim sportovima smo bili blizu (Bošnjak - boks), ali na kraju smo ostali na nuli.

Od zemalja iz regije, sportisti iz Srbije su bili najuspješniji zauzevši 12. mjesto na tabeli sa osam zlatnih, četiri srebrene i tri bronzane medalje. Sportisti iz Hrvatske su izborili jednu zlatnu, četiri srebrene i šest bronzanih medalja i nalaze se na 26. mjestu po uspješnosti nacionalnih timova. Slovenija je 30. sa jednim zlatom, jednim srebrom i tri bronzane medalje, dok je Makedonija na 38. mjestu sa dvije bronzane medalje. Sportisti sa Kosova i iz Crne Gore su osvojili po jednu bronzanu medalju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti