I Mesud Pezer na Olimpijskim igrama
Piše: Nermin Alibašić

Ispunio normu

I Mesud Pezer na Olimpijskim igrama

Mladi bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer nastupit će na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Brazilu pošto je ispunio normu, navode iz Atletskog saveza Bosne i Hercegovine.

Pezer se nalazi u trening kampu u Americi gdje se priprema za Evropsko prvenstvo u Amsterdamu. Dokaz da mu to prvenstvo neće poslužiti kao izlet je norma za Olimpijske igre u Brazilu.

Mesud je danas nastupio na jednom mitingu na kojem je iz trećeg pokušaja prebacio olimpijsku normu. Kuglu je bacio 20,58 m. U petom pokušaju potvrdio je hitac iz trećeg, a kugla je pala na udaljenosti od 20,50m.

Ovo mu je ujedno i najbolji lični rezultat u karijeri.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi