I zaposlenici kladionice „Sport Plus“ najavljuju prosvjede

I zaposlenici kladionice „Sport Plus“ najavljuju prosvjede

O. Lekić

Klupko se odmotalo i lavina je krenula. Nakon što su protekloga vikenda zaposleni u kladionici „Premier“ javno objavili poziv na prosvjede ispred zgrade Vlade u Sarajevu, to su danas učinili i zaposleni u kladionici „Sport Plus“….

Okupljeni u Facebook grupu „Spasimo naša radna mjesta – Sport Plus“, koja broji preko 6.600 članova, a među kojima je 900 zaposlenih u ovom poduzeću te mnogobrojni članovi njihovih obitelji, poslovni partneri, poznanici, igrači i mnogi drugi, u ponedjeljak su najavili kako ne bježe od posljednje opcije koja im je ostala u nadi da spase svoja radna mjesta. 

Kolege, prijatelji, narode, vrijeme je da podržimo jedni druge; vrijeme je da prosvjede prihvatimo kao opciju koja će nam biti sljedeći korak; vrijeme je da ispoštujemo moto ove kampanje #SvizajednogJedanzasve i da se pripremimo na taj korak, poručeno je u objavi koja je ujedno i poziv na organiziranje prosvjeda. 

Dodaju kako Vlada FBiH, na čelu s premijerom Fadilom Novalićem, ne želi dobro za njih, njihova radna mjesta, njihove obitelji. 

Uz njega su i mnogi drugi koji podržavaju izmjene Zakona o igrama na sreću koji bi imperativno doveo do zatvaranja privatnih poduzeća koja se bave igrama na sreću, a to smo mi, to je "Sport Plus", to je 5.500 zaposlenih u kladionicama, napominju u pozivu. 

Prosvjede, kažu, vide kao jedinu opciju koja im je preostala u višemjesečnoj borbi te pozivaju sve prijatelje, obitelj, poznanike, igrače kladionice da im se pridruže kad za to dođe vrijeme.

Podsjetimo, zaposleni u kladionicama su se ujedinili u Facebook grupama još ljetos, a nastoje javnosti iznijeti istinu o tome što im država sprema, odnosno bore se protiv izmjena Zakona o igrama na sreću koji će, kako su naveli, dovesti do zatvaranja svih privatnih poduzeća koja se u Federaciji BiH bave igrama na sreću. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi