Ian Thopre završio u bolnici

Bori se sa alkoholom i depresijom

Ian Thopre završio u bolnici

Najuspješniji australski plivač svih vremena Ian Thorpe (31) hospitaliziran je u bolnici u Sydneyju zbog problema s depresijom i alkoholom s kojima se bori već godinama.

Članovi njegove porodice otkrili su australskim medijima kako se Thorpe prođle sedmice lakše povrijedio prilikom pada u svojoj kući nakon čega je primljen i zadržan u bolnici. Thorpe se trenutačno nalazi na odjelu za odvikavanje od alkohola.

Thorpe je u karijeri osvojio pet zlatnih olimpijskih medalja, te još tri olimpijska srebra i jednu broncu. Na svjetskim prvenstvima je osvojio 11 zlatnih, te po jednu srebrnu i brončanu medalju. Sa 16 godina i 10 mjeseci je prvi put srušio svjetski rekord, čime je postao najmlađi plivač u povijesti kojem je to uspjelo. Kasnije je njegov rekord popravio Amerikanac Michael Phelps koji je imao svega 15 godina i 9 mjeseci kada je postavio prvi svjetski rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.