Ian Thorpe priznao da je homoseksualac

Iznenadio javnost

Ian Thorpe priznao da je homoseksualac

Legendarni australski plivač Ian Thorpe otkrio je da je homoseksualac u jednom interviewu datom za australsku televiziju.

Na australskom Channel 10, Thorpe je gostovao u emisiji sa Michael Parkinsonom i tom pilikom dobio pitanje koje se tiče njegovog seksualnog opredjeljenja. Thorpe je priznao da je homoseksualac, te da je zbog tog saznanja mnogo propatio i prošao godine depresije ali nije mogao to više kriti ni od sebe niti od ostatka svijeta.

U svojoj autobiografiji izdatoj 2012. godine, Thorpe je ubjeđivao javnost da ga zanimaju isključivo žene i da voli djecu, te sanja da osnuje familiju uskoro. Višestruki olimpijski šampion se u prošlosti zaista povezivao sa mnogim ženama sa kojim je bio u vezama, ali očigledno da Thorpa zanimaju neke druge stvari.

Sam Parkinson je na kraju rekao da mu je to najbolji interview u karijeri i da smatra da se Thorpeova seksualnost ne tiče nikoga, već je to privatna stvar Australca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.