Prvi ambasador SIM-a

Ibišević djeci: Prihvatajte različito, poštujte svoje

Sportske igre mladih ove godine će doživjeti svoje peto izdanje u Bosni i Hercegovini.

Najmasovnija amaterska sportska manifestacija u našoj zemlji danas je zvanično predstavila svog novog ambasadora, a to će biti najbolji bh. košarkaš Mirza Teletović

Ipak, prvi koji je prepoznao sam kvalitet ove manifestacije bio je njen prvi ambasador, Vedad Ibišević. Napadač Stuttgarta i fudbalske reprezentacije naše zemlje o značaju SIM-a i učešću djece na Igrama govorio je i danas

"Od samog početka sam vidio da je ovo jedna pozitivna priča koja spaja mlade ljude, a svi znamo da na mladima svijet ostaje. Za mene je bilo sasvim normalno da podržimo tu priču, a pet godina poslije, vidimo da je to stvarno jedna velika priča, koja usrećuje puno djece, što je najbitnije", istakao je Ibišević, te dodao:

"Najbitnije za Igre je da djeca razumiju jedni druge, da prihvataju različite, a poštuju svoje. Mislim da su to stvari koje će djeca naučiti kroz druženje na Igrama. U našoj državi je posebno bitno da se druže djeca iz cijele Bosne i Hercegovine jer će to sigurno državi pomoći u budućnosti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti