Igman i Slavija zajedno organizuju juniorsko prvenstvo BiH
Juniorke Igmana na Federalnom prvenstvu

Zajednička organizacija

Igman i Slavija zajedno organizuju juniorsko prvenstvo BiH

Izborenim drugim mjestom na prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine juniorske ŽOK Igman s Ilidže izborile su na Državnom prvenstvu.

Izabranice Senada Hodžića su se na turniru u Odžaku plasman na finalni turnir za državnog prvaka.

Upravo će ilidžanski sastav biti organizator polufinalnih utakmica za prvaka Bosne i Hercegovine u juniorskojkonkurenciji. Prva utakmica na programu je u u subotu 6. juna u KSC Ilidža s početkom u 9:30.

U prvoj polufinalnoj utakmici Igman će igrati protiv Bimal-Jedinstva, ekipe čiji je seniorski sastav višestruki šampion BiH, dok će se u drugom polufinalnom duelu sastati ŽOK Smeč iz Lukavca i Slavija.

Nakon polufinalnih mečevi za bronzu, odnosno zlato igrat će se u dvorani u Istočnom Sarajevu. 

Na ovaj način klubovi s Ilidže i iz Lukavice potvrdili su sjajnu saradnju iz proteklog perioda u kojem su više puta odigravali prijateljske utakmice, a zajednička organizacija završnog takmičenja za prvaka Bosne i Hercegovine je vrhunac te saradnje ali i dokaz da klubovi iz dva entiteta mogu itekako dobro sarađivati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.