Igor Anton slavio kroz Baskiju
Igor Anton

Vuelta kroz Baskiju nakon 33 godine

Igor Anton slavio kroz Baskiju

M. Maksimović
Teme:

Španjolac Igor Anton, član ekipe Euskaltel, pobjednik je 19. etape biciklističke utrke Vuelta a Espana, koja se u dužini od 158,5 kilometara vozila od Noje do Bilbaa.

Bila je to prva etapa Vuelte vožena u pokrajini Baskiji nakon 33 godine, a lokalni vozač Igor Anton svojom je etapnom pobjedom razveselio brojne ljubitelje biciklizma koji su se okupili uz rutu u Bilbau i okolici.Drugo mjesto s 41 sekundom zaostatka osvojio je Talijan Marzio Bruseghin (Movistar), a trećeplasirani Nijemac Dominik Nerz (Liquigas) zaostao je 1:30 minuta.


U ukupnom poretku dvije etape prije završetka utrke vodstvo je zadržao Španjolac Juan Jose Cobo (Geox), koji i dalje ima 13 sekundi prednosti ispred Britanca Christophera Froomea (Sky). Trećeplasirani Britanac Bradley Wiggins (Sky) zaostaje 1:41 minutom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.