Igrač Dallas Cowboysa umiješan u seksualni napad

U centru pažnje C.J. Spillman

Igrač Dallas Cowboysa umiješan u seksualni napad

NFL se kao liga posljednjih godina navikao na afere, skandale. Ne tako davno je Ray Rice je nokautirao suprugu, Adrian Peterson je išibao 4-godišnjeg sina a sad je u centru pažnje C.J. Spillman.

Safety Dallas Cowboysa, je izgleda umiješan u seksualni napad u Gaylord Texan Resortu. Ako se potvrdi, ovaj napad se dogodio 20.septembra i to samo dan nakon što je komesar lige Roger Goodell najavio najoštrije mjere protiv prekršitelja zakona bilo koje vrste. Apelirao je na klubove da takvu politiku najodlučnije provode kako se uzdrmani imidž inače popularnog sporta ne bi dodatno narušavao.

Također, izuzetno je snažan pritisak cijele fronte udruge za ženska, dječja i ljudska prava. NFL i Goodell lično su na velikom udaru. Ukoliko se ispostavi da je kriv Spillmana gotovo sigurno, uz sudski proces i građansku parnicu, očekuje izbacivanje iz ekipe Dallasa, suspenzija od najmanje 10 utakmica i težak put rehabilitacije lične karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.