Igrači iz NHL-a neće učestvovati na Olimpijskim igrama
Foto: EPA

Odluka Upravnog odbora NHL-a

Igrači iz NHL-a neće učestvovati na Olimpijskim igrama

Teme:

Igrači iz NHL neće moći učestvovarti na Zimskim olimpijskim igrama, najnovije su vijesti koje dolaze iz ove organizacije.

Američka hokejaška liga je upravo donijela odluku da svojim igračima zabrani nastup na Zimskim olimpijskim igrama.

Olimpijske igre se održavajau u vrijeme kada traje redovno takmičenje u okviru NHL-a, a dosadašnja praksa je bila da se u NHL-u napravi pauza za vrijeme trajanja Olimpijade.

Međutim to neće biti slučaj sljedeće sezone. Olimpijada će se održati u februaru 2018. godine, a umjesto pauze, NHL je donio odluku da zabrani učešće svojim igračima.

"Već smo ranije dali do znanja da je većina naših klubova protiv odlaska igrača na ovakva takmičenja. Odlazak velikog broja igrača će poremetiti narednu sezonu. Otvoreni smo sa prijedloge svih drugih stranak koje imaju interes u ovom pitanju, a naš Upravni odbor je donio odluku da nećemo puštati igrače na Olimpijadu i da ćemo završiti narednu sezonu bez pauza i prekida", saopšteno je iz odjela za odnose sa javnošću NHL-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi