Ilić: Dobijamo arbitre koji nisu dorasli Premijer ligi BiH

Odbojkaš Borca nakon poraza

Ilić: Dobijamo arbitre koji nisu dorasli Premijer ligi BiH

D. Vejo

Rezultatska kriza u redovima banjalučkog Borca nastavila se i večeras.

Crveno-plavi nisu uspjeli da savladaju dobro raspoloženu ekipu Gacka u Boriku, te su tako pretrpjeli četvrti poraz u nizu.

Ipak, poraz toliko i ne boli Banjalučane koliko i pojedine sudijske odluke koje su naišle na negodovanje kako domaćih igrača tako i prisutne publike na tribinama.

Ponovio se scenario iz Kaknja.

"Ovo je bio veoma bitan meč za nas. Kako za play-off tako i za opstanak u ligi. Prati nas konstantan problem povreda, neigranje ključnih igrača. Uspjeli smo skupiti ekipu koliko toliko. Međutim, suđenje je u ovom susretu bio ključan faktor. Ne možemo protiv toga. Tokom bitnih momenata, donose se odluke koje su protiv nas. Stalno pišemo primjedbe. Dobijamo sudije koje nisu dorasle za Premijer ligu BiH. Delegira nas suđenje. Sudije utiču na poene. Ljepota odbojke pala je u drugi plan, ne znam šta bih rekao", izjavio je za SportSport.ba odbojkaš Borca, Borko Ilić.

Naredni meč, Borac igra u gostima kod ekipe Gradina Herceg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi