Ilidžanke u play-off ulaze sa maksimalnih deset pobjeda

ŽOK Igman bez poraza

Ilidžanke u play-off ulaze sa maksimalnih deset pobjeda

U posljednjem, 10. kolu, ove sezone Prve lige FBiH grupe A2 sastav ŽOK Igmana sa 3:0 je savladao ekipu Ilijaša i tako upisao svoju 10. ovosezonsku pobjedu kojom je osigurao prvu poziciju i mjesto u doigravanju za Super ligu. 

Oba tima su rasterećena ušla u ovaj susret jer rezultat nije uticao na konačan plasman ekipa. Ilidžanke su previše rasterećeno i opušteno ušle u prvi set, koji su vrlo lako mogle i izgubiti, da su gošće bile nešto skoncentrisanije. Ipak, na kraju su odbojkašice Igmana uz dosta muke i prilično lošu igru u odbrani rezultatom 28:26 prvi period igre riješile u svoju korist.

U drugom setu domaće igračice ipak su pokazale svoje pravo lice i igru koja ih je dovela na prvo mjesto na kraju takmičenja pa su gostujućim igračicama prepustile svega osam poena. 

Treći set je trener domaćih Senad Hodžić iskostistio za pružanje prilike ostalim igračicama koje nisu dopustile gošćama da naprave iznenađenje, te su trijumfom u trećem setu sa 25:19 ovjerile maksimalnu pobjedu od 3:0.

Nakon završenog takmičenja po grupama u Prvoj ženskoj federalnoj ligi, u skladu sa propozicijama takmičenja, aneksom propozicija takmičenja i odlukama o izmjenama i dopunama pomenutih akata biće organizovana dva polufinalna turnira. 

Prema plasmanu u grupama A1, A2, A3 i A4, plasmane na polufinalne turnire obezbijedile su ekipe Stars Živinice (A1 - 1. mjesto),  Maglaj (A3 - 1. mjesto),  Breza 1934 (A2 - 2. mjesto),  Široki Brijeg (A4 - 2. mjesto) koje će igrati na 1. polufinalnom turniru, dok će na 2. polufinalnom turniru učestvovati Igman Ilidža (A2 - 1. mjesto), Troglav Livno (A4 - 1. mjesto), Napredak Odžak (A1 - 2. mjesto) i Žepče (A3 - 2. mjesto). Domaćinstva turnira OS FBiH objaviti će u srijedu, a turniru su na programu 22. i 23. aprila. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.