Imamo novu reprezentaciju!

Na inicijativu Spartanaca

Imamo novu reprezentaciju!

Svega im je više dosta i odlučili su formirati reprezentaciju. Klub američkog fudbala Spartans iz Sarajeva na svojoj je oficijelnoj web stranici koje se ne bi postidjeli ni mnogo ozbiljniji i afirmiraniji sportski klubovi objavio "da kreće u posljednju bitku za savez drugačijih, a ujedinjenih, koji će svoju prvu pobjedu tražiti u Somboru".

Tamo će naime prvi put nastupati prezentacija Bosne i Hercegovine, sastavljena od Rudara, Lavova, Orlova i Spartanaca. 

"Odlučili smo se na to nakon poziva Srpske Asocijacije Američkog Fudbala da učestvujemo na 3. Balkan Bowl-u u Somboru, 7. i 8. oktobra, zajedno sa timovima Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske i domaćina Srbije.

U Vojvodinu idemo s dva seniorska muška tima u flag i tackle američkom fudbalu. Svoj prvi trening odradili smo proteklog vikenda, prvi put zajedno.

Biti će ovo prva prava prilika, da sami sebi dokažemo da možemo i bolje nego dosad, da smo zajedno jači. Od svojih protivnika na terenu, a prijatelja van bijele rešetke, ne očekujemo ništa manje i radujemo se ponovnom susretu sa svima njima. Hvala im za svu pomoć i podršku. Ne možemo zaboraviti da su bili dijelom svega što smo radili do sada, da su dijelom našeg uspjeha.

Neka ovo posluži i kao svojevrstan poziv potencijalnim donatorima i sponzorima, ljudima koji bi željeli logistički i materijalno pomoći ovu jedinstvenu sportsku priliku.", stoji u saopćenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti