Impresivna pobjeda Overeema protiv Nelsona

Pobjeda Overeema

Impresivna pobjeda Overeema protiv Nelsona

M. Šljivak

Alistair Overeem pobijedio je sinoć na UFC 185 Roya Nelsona jednoglasnom odlukom sudija (30:27, 30:27, 30:27)

Nakon opreznog uvoda u borbu, Overeem je preuzeo inicijativu. Nožnom tehnikom je sakupljao poene kod sudija, da bi se Nelson probudi nakon tri minute borbe kada je serijom udaraca uzdrmao Overeema. Međutim, Alistair je ostatak prve runde odradio izuzetno dobro, te je nakon prvih pet minuta stekao prednost.

Nelson je na otvaranju druge runde sjajnim direktom uzdrmao Overeema. Ipak, holandski borac je udarcima u tijelo, te različitim serijama udaraca uspijevao da umori Nelsona, koji je ipak uspio da zada nekoliko dobrih udaraca u drugoj rundi.

Nastavio je Overeem sa impresivnom borbom u trećoj rundi. Pogađao je Nelsona tijekom cijele runde, ali je umalo ispustio pobjedu u posljednjim sekundama borbe. Roy ga je uzdrmao nekoliko sekundi prije kraja, ali se Alistair uspio spasiti.

Na kraju su sudije jednoglasnom odlukom sudija pobjedu dodijelile Overeemu, koji je briljirao u oktagonu.

Nakon meča Overeem je najavio pohod ka pojasu prvaka teške kategorije.

O9lDJFW2d1X

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.