Imširović-Škaljo 50 dana nakon poroda postala šampionka BiH

Zadivljujuća priča streljačice iz Zenice

Imširović-Škaljo 50 dana nakon poroda postala šampionka BiH

D. Kurbegović

Iako u BiH streljaštvo nije na nekoj visokoj razini, ovaj sport oduvijek je imao dobre takmičare koji su našu zemlju predstavljali na najvećim takmičenjima u svijetu. 

Ovaj put ćemo pisati o jednom zaista neobičnom primjeru iz sporta. Naime, 27-godišnja streljačica Emma Škaljo-Imširović samo sedam dana nakon poroda počela je s treninzima i pripremama za državno prvenstvo.

Nakon pedeset dana od poroda, Emma je postala državna prvakinja, što je zaista veliki podvig posebno kada se zna da je u pitanju olimpijski sport.

Zanimljivo da je Emma nakon što je osvojila zlatnu medalju, na postolje izašla sa svojom sinom u naručju kako bi primila nagradu. To joj je sigurno medalja koju će pamtiti odvuvijek, bez obzira na prijašnje nagrade za najbolju sportiskinju grada i kantona.

Zaista nesvakidašnja situacija kada je u pitanju sport i sve čestitke Emmi za ono što je uradila. Zeničanka ima za cilj da se takmiči na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. 

Emma će ubrzo preuzeti trenersku palicu u klubu iz Zenice od svoje mame Admire, kako bi i narednim generacijama prenijela znanje i ljubav prema ovom sportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi