Indianapolis doveo odličnog veterana Jacksona

Indianapolis doveo odličnog veterana Jacksona

NFL momčad Indianapolis Colts dovela je veliko pojačanje u svoje redove. Dosadašnji linebacker Cleveland Brownsa D'Qwell Jackson novi je član Coltsa. 

Jackson je s Coltsima potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 22 miliona dolara s garancijom od 11 miliona. Prije nekoliko dana je raskinuo ugovor s Coltsima koji nisu bili voljni da mu plate 4,1 milion dolara bonusa. 

Jackson će u Coltsima ponovo sarađivati sa Robom Chudzinskim koji ga je trenirao i u Brownsima. Chudzinski je jednu sezonu bio trener Brownsa, a sada je pomoćnik Chucku Paganu u Indijani. 

30-godišnji Jackson je u osam sezona u Clevelandu bio starter u 96 utakmica. Predvodio je Brownse prošle sezone sa 139 rušenja, a od 2011. godine je skupio 418 rušenja što ga svrstava na četvrto mjesto među aktivnim igračima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije