Intenzivne pripreme Anthonyja Joshue za meč sa Klitschkom
Foto: EPA

Britanac će proći kroz brutalan trening kamp

Intenzivne pripreme Anthonyja Joshue za meč sa Klitschkom

Britanski bokser Anthony Joshua trenutno prolazi kroz rigorozan trening kamp u trajanju od 98 dana kako bi se pripremio za veliki meč protiv Wladimira Klitschka.

Joshuing program treinga je uistinu nevjerovatan, a u toku priprema za meč karijere Britanac će dostići neke nevjerovatne brojke.

Naime, Joshui će trebati puno energije i kondicije kako bi izdržao 12 rundi sa velikim Klitschkom, a kako bi izdržao brutalne treinge Joshua mora konzumirati čak 4500 kalorija dnevno, dok se samo njegova večera sastoji od cijelog pileta, riže, humusa i pola avokada.

Ovakva prehrana ne čudi, kada se zna da će u toku 98 dana priprema Joshua, ukupno, pretrčati oko 330 kilometara, biciklom preći 350 kilometara, te odraditi nevjerovatnih 660 rundi ili 1740 minuta sparinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi