Irma Balijagić: Morat ću nokautirati Wesner

Borba za unificiranu svjetsku titulu

Irma Balijagić: Morat ću nokautirati Wesner

Dž. Mrakić

Najbolja bh. bokserka Irma Balijagić aktivno se priprema za nadolazeći meč u Njemačkoj za unificiranu titulu svjetske prvakinje.

Protivnica našoj bokserki bit će Nicole Wesner (10-0-0), neporažena 37-godišnja Njemica koja se takmiči u lakoj kategoriji. Balijagić (15-5-0), koja se uglavnom takmičila u perolakoj kategoriji, ovo će biti prvi meč za titulu u dvije težinske kategorije iznad njene, čime se značajno remeti i ravnopravnost borbe. 

Ipak, naša bokserka u Njemačku ne ide sa bijelom zastavom.

"Iako se radi o meču za titulu u kategoriji koja je dvije kategorije iznad moje, na poziv sam pozitivno odgovorila iz razloga što mi je teško naći protivnicu u svojoj kategoriji. Inače, u svijetu boksa nije rijetko da, kada branite titulu, tražite kvalitetnog protivnika ali koji je bar za jednu kategoriju ispod vaše. Nicole će se boriti na domaćem terenu, svjetska je prvakinja i kao takva ima određeni kredit kod sudaca. Mislim da je zbog svih ovih razloga neću moći dobiti na bodove, tako da smatram da je moja jedina šansa – nokaut“, izjavila je Balijagić u razgovoru za naš portal, a zatim je prokomentarisala i svoje pripreme za meč.

"Iako sam redovno na poslu, neprestano treniram, imam dva treninga dnevno i mislim da to, unatoč drugim obavezama, dovoljno govori o mojoj predanosti. Idem u Njemačku s namjerom da uberem plodove svoga rada i da donesem unificanu svjetsku titulu u Bosnu i Hercegovinu".

Inače, „bosanska Regina Halmich“, kako su je prozvali jednom prilikom u Njemačkoj, bivša je WIBA i GBU prvakinja svijeta, a protiv Njemice Wisner borit će se za unificiranu (WIBF, WBF, GBU) titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji.

Meč, koji će biti 21. u profesionalnoj karijeri za našu predstavnicu, bit će održan 6. septembra u njemačkom Wismaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.