Isinbajeva najavila kraj karijere

Naredne godine posljednji nastup

Isinbajeva najavila kraj karijere

A. Haznadarević

Ruska atletska ikona Jelena Isinbajeva naredne godine će okončati bogatu sportsku karijeru. Isinbajeva se namjerava posljednji put takmičiti u skoku s motkom na svjetskom prvenstvu u atletici 2013. godine, koje će biti održano u Moskvi na stadionu Lužniki.

Svjetska rekorderka u skoku s motkom želi osvojiti treću uzastopnu zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Londonu. Ruskinja je trenutno i vlasnica svjetskog rekorda (5,06 m), prenose agencije.

"Naredna godina je moja zadnja na atletskim takmičenjima. U ovom trenutku sam potpuno posvećena OI u Londonu i mislim da sam 90 posto spremna", izjavila je Isinbajeva na pres-konferenciji u Helsinkiju gdje se privodi kraju Evropsko prvenstvo u atletici, na kojem tridesetogodišnja Ruskinja nije učestvovala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.