Isinbajeva: U Rio de Janeiro idem po zlatnu medalju

U Londonu tek treća

Isinbajeva: U Rio de Janeiro idem po zlatnu medalju

E. Škorić

Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva pokušat će da vrati olimpijsku titulu u skoku s motkom na narednim igrama u Rio de Janeiru, nakon što je u Londonu osvojila tek treće mjesto.

Isinbajeva, olimpijska šampionka iz Atine i Pekinga, propustila je priliku da dođe do trećeg uzastopnog olimpijskog zlata u finalu takmičenja u skoku s motkom, koje je održano u ponedjeljak, prenosi Reuters.

 

"Takmičit ću se na svjetskom prvenstvu 2013. u Moskvi. Nakon toga ću napraviti pauzu, ne znam koliko, ali vratit ću se i u Rio de Janeiru osvojiti zlatnu medalju", izjavila je 30-godišnja atletičarka.

 

Svjetska rekorderka je nedavno izjavila da će se povući nakon SP-a, koje će biti održano u njenoj domivini. No, promijenila je odluku nakon osvajanja trećeg mjesta u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.