Isinbayeva ne odustaje od nastupa u Riu

Ruskinja želi i treće zlato

Isinbayeva ne odustaje od nastupa u Riu

Iako ima 32 godine, iako je u junu mjesecu rodila, Yelena Isinbayeva još uvijek nije odustala od nastupa na OI u Brazilu 2016. godine. Ruskinja je već osvajala dva puta zlato i to dva puta zaredom (Atina, Peking). Prije nastupa na SP-u u Moskvi, Yelena je najavila povlačenje, međutim vrlo brzo se predomislila.

" Moj trener već napravio plan i program priprema za Rio 2016. godine. Ja ću dati maksimum kako bi osvojila i treće zlato " izjavila je Isinbayeva koja je tokom karijere 28 puta obarala svjetske rekorde, a prvu pauzu napravila je nakon slabijeg nastupa na svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi 2010. godine.

Vratila se u februaru 2011. godine, nakon čega je po četvrti put osvojila naslov svjetske dvoranske prvakinje (Istanbul), te je Londonu na Igrama bila treća odnosno u Moskvi prošle godine svjetska
prvakinja na otvorenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.