Isinbayeva se vraća iz penzije

Svjetska rekorderka u skoku s motkom

Isinbayeva se vraća iz penzije

E. Čaušević

Yelena Isinbayeva, jedna od najboljih atletičarkih svih vremena odlučila je da se nakon duže pauze vrati takmičenjima u skoku s motkom. 

Isinbayeva je u „penziji“ bila skoro tri godine, ali se odlučila vratiti takmičenju u skoku s motkom. Ona je u toj disciplini svjetska rekorderka, a treba dodati i da je dva puta osvajala olimpijsko zlato.

Ruskinja će nastupiti u Portlandu na dvoranskom prvenstu koje će se održati u martu naredne godine.

„Najvažnije mi je da nastupim na Olimpijadi u Riju. Nastup u SAD-u možda i propustim ukoliko ne budem dovoljno spremna“, rekla je ruska atletičarka.

Podsjetimo, Isinbajeva je svjetska rekorderka sa preskočenih 5.06, a odim dva zlata na Olimpijskim igrama u Ateni i Pekingu osvojila je i bronzanu medalju u Londonu. Višestruka je svjetska prvakinja, a dva puta je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu. Zadnji put se takmičila na Svjetskom prvenstvu 2013 u Moskvi kada je osvojila zlatnu medalju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.