Ivana Španović vicešampionka svijeta

Ivana Španović vicešampionka svijeta

Srbijanska atletičarka Ivana Španović osvojila je srebrnu medalju u skoku udalj na dvoranskom prvenstvu svijeta u Portlandu.

Španovićeva je u petoj seriji ostvarila skok od 7.07 metara i tako postavila novi nacionalni rekord.

"Zaista sam uživala na takmičenju. Nisam imala veliki pritisak, a borba nije prestajala od samog početka. Atmosfera je bila sjajna, zbog novog formata takmičenje je zaista trajalo dugo, ali ništa mi nije smetalo da u svakom skoku dam sve od sebe. Rezultat je sjajan, još jedna medalja i to je ono što mi je najvažnije, kontinuitet i konstantan napredak", izjavila je Ivana nakon takmičenja.

Zlatnu medalju osvojila je Amerikanka Brittney Reese sa skokom od 7.22 metra, dok je treća bila Britanka Lorraine Ugen (6.93).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi