Izbio požar u Olimpijskom selu: Pronađen opušak

Australci morali napustiti hotel

Izbio požar u Olimpijskom selu: Pronađen opušak

Olimpijski tim Australije evakuisan je iz zgrade u Olimpijskom selu u Riju zbog požara koji je izbio u petak.

Australci su se samo sedmicu pred početak najvećeg sportskog događaja godine našli u velikim problemima i morali su napustiti svoju bazu.

Vatra koja se pojavila prouzrokovala je gust dim u stepeništu, a srećom nije bilo povrijeđenih, pa se australski tim u zgradu vratio nakon pola sata.

Iako portparol vatrogasne jedinice u Riju nije želio prokomentarisati uzrok požara, brojni mediji su došli do zanimljive informacije da je požar u zgradi izazvao opušak, što bi moglo pokrenuti i nove kontroverze obzirom da se konzumiranje cigareta kosi sa pravilima sportskog života. 

Ovo je samo jedan u nizu problema s kojim su se susreli takmičari u Olimpijskom selu, a mnogi su složni da su ovo već sada jedne od najlošije organizovanih Olimpijskih igara ikada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi