Izbor sportiste godine u izboru OKBiH

Izbor sportiste BiH

Izbor sportiste godine u izboru OKBiH

O. Lekić

U prostorijama Olimpijskog komiteta BIH održana 1. sjednica Stručnog žirija za „Izbor sportiste godine 2014.“ u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH.

Sportski strukovni savezi BiH su za 4. Izbor sportiste godine na adresu Olimpijskog komiteta dostavili veliki broj prijava među kojima su se našli sportisti i sportski radnici, učesnici i osvajači svjetskih, evropskih i olimpijskih odličja. 

Veliki broj prijava za sve ponuđene kategorije predstavile su veliki izazov za žiri koji je sačinjen od 11 vrhunskih sportskih radnika koji dolaze iz raznih sportskih strukovnih saveza. Žiri je nakon detaljnog razmatranja sastavio listu prijedloga po kategorijama za „Izbor sportiste godine 2014.“ u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH. 

Konačnu listu nagrađenih će potvrditi Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BIH, koji je ujedno i Organizacioni komitet ove manifestacije sastavljen od 13 renomiranih sportista i sportskih radnika.

Četvrta po redu Manifestacija „Izbor sportiste godine 2014.“ u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH, će se održati 09.decembar 2014. godine sa početkom u 19:45 u prostorijama Olimpijskog muzeja/Olimpijskog komiteta BiH uz direktan tv prenos FACE TV.

Izbor će se vršiti u slijedećim kategorijama:

1. Najbolja mlada sportistkinja u kategoriji juniorki;
2 .Najbolji mladi sportista u kategoriji juniora;
3. Najuspješniji Sportski klub
4. Najuspješnija Reprezentacija Bosne i Hercegovine
5. Najuspješniji trener
6. Specijalne nagrade OK BiH a. Specijalna nagrada MOK-a
b. Sportski radnik, za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta
c. Promotori sporta Bosne i Hercegovine
d. Sportista godine ili ekipa iz porodice neolimpijskih sportova
e. Posebna nagrada za istaknuti sportski rezultat
f. Nagrada za poseban doprinos u radu OK BiH
g. Nagrada za uspješan naučno-istraživački rad u sportu
h. Nagrada za uspješan trenerski rad u sportu
i. Novinarski rad na promociji olimpijskih vrijednosti
j. Promotor zdravog i sportskog načina života
k. Sportski podvig
7. Najuspješnija sportistkinja godine
8. Najuspješniji sportista godine
9. Sportista godine Bosne i Hercegovine

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.