Izgubio je meč desetljeća, a sada ga čeka i kazna
Foto: EPA

Manny Pacquiao u problemima

Izgubio je meč desetljeća, a sada ga čeka i kazna

M. Šljivak

Filipinski bokser Manny Pacquiao poražen je u subotu u Las Vegasu od Floyda Mayweathera u dugo očekivanoj borbi.

"Borba desetljeća", kako su je nazvali promotori i zaluđenici boksom, nije donijela ništa spektakularno.

Mayweather je sudijskom odlukom pobijedio Pacquiaa, koji se u ovom meču borio povrijeđen, što bi ga moglo koštati velike kazne.

Filipinac je morao prije borbe prijaviti povredu, što on nije učinio, te bi ga sada Atletska komisija Nevade mogla suspendovati.

"Sagledat ćemo sve činjenice. Donijet ćemo pravu odluku, to je sigurno. Borci moraju prijavljivati povrede", rekao je prvi čovjek Atletske komisije Francisco Aguilar.

Pacquiaa sada očekuje velika novčana kazna ili eventualna suspenzija. Međutim, prije svega filipinski bokser će morati na operaciju ramena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.