Izvršena rekonstrukcija košarkaških i odbojkaških terena

Gest vrijedan pažnje u Zenici

Izvršena rekonstrukcija košarkaških i odbojkaških terena

D. Kurbegović

Radnici Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica privode kraju radove na rekonstrukciji dva betonska košarkaška i dva betonska odbojkaška terena na Kamberovića polju.

Oba košarkaška i jedan odbojkaški teren završeni su i već su izazvali veliku pažnju mladih u Zenici, gdje od osam sati ujutro pa do večernjih sati skoro da su tereni konstantno puni mladih koji se žele rekreativno baviti košarkom i odbojkom. Posebno je teško u popodnevnim i večernjima satima doći na red kada je i najveća gužva.

U narednih dan, dva, i drugi odbojkaški teren će biti završen, a očekuju se da on bude prava atrakcija u ljetnim danima jer će biti osvijetljen reflektorima i moći će se koristiti do kasno u noć. Kako bi boravak mladima na ovim terenima učinili što ugodnijim, u preduzeću su učinili dodatni napor pa su postavili klupe za "rezervne" igrače, te korito s vodom za osvježenje što je naišlo na odoboravanje ne samo onih koji koriste terene, već i običnih prolaznika. 

Pored rekreativaca terene koriste i škole košarke i odbojke i zasigurno da se može kazati kako je ovaj potez javnog preduzeća vrijedan svake pohvale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi