"Ja ću dominirati teškom kategorijom"

Wilder poručio Joshui

"Ja ću dominirati teškom kategorijom"

M. Šljivak

WBC prvak teške kategorije Deontay Wilder poslao je jasnu poruku Anthonyju Joshui kako je on trenutno broj jedan u svijetu.

Amerikanac će sutra da brani naslov prvaka protiv Kanađanina Bermanea Stivernea i imaće šansu da dođe do 39 pobjede u karijeri (38-0).

Ipak, pred sutrašnji meč Wilder je više spominjao naredne borbe. Uvjeren je kako će sutra protivnika lagano dobiti i  najavio je dominaciju u teškoj kategoriji.

"Ovo je bio dug put za mene. Imao sam uspone i padove, ali sve me je to dovelo do ovog što sam sad. Sve što sam ikada želio je da dokažem svijetu da sam najbolji. Ja sam najopakiji, najjači i nema boksera koji me se ne plaši. Moj rekord dovoljno govori", rekao je Wilder, te je poslao poruku Anthonyju Joshui.

"Pojas prvaka ću zadržati, a zatim ću pokoriti kompletnu tešku kategoriju. Biću apsolutni prvak svijeta", istakao je Joshua.

Naravno, najavio je da će nokautirati Stivernea, jedinog čovjeka u 38 borbi koji mu je ostao na nogama u svih 12 rundi. Nakon ove borbe Wilder će vjerovatno u ring sa nekim od šampiona, a u 2018. godini moguć je obračun kojeg svi čekaju, duel sa Anthonyjem Joshuom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije