Jaćimović: Želja mi je oboriti vlastiti rekord

Prvak BiH i RS na 400 metara prepone

Jaćimović: Želja mi je oboriti vlastiti rekord

D. Vejo

Protekla godina za mladu nadu BiH atletike, bila je veoma uspješna. Sprinter atletskog kluba Banja  Luka i mladi reprezentativac BiH Nikola Jaćimović, ostvario je zavidan rezultat na proteklim takmičenjima i tako krenuo ka ostvarenju svoga sna. Nakon priprema, vratio se u Banja Luku i odmah počeo sa intenzivnim radom.

“Upravo sam sa klubom završio pripreme koje su trajala deset dana. Pripreme smo odradili u Baru, a od danas nastavljamo sa radom ovdje u klubu. Prošle sezone ostvario sam jedan od najvećih uspjeha u dosadašnjoj karijeri. Postao sam prvak BiH i RS na 400 metara prepone kao i 400 metara slobodno, zatim postao sam i vicešampion na ekipnom takmičenju za mlađe juniore BiH, i zauzeo osmo mjesto na Balkanijadi u Sremskoj Mitrovici gdje je učestvovalo šesnaest reprezentacija”, rekao je SportSport.ba  Jaćimović.

Sedamnaestogodišnji sprinter ne zadovoljava se trenutnim učinkom. U novu sezonu ulazi sa novim ciljevima. Kaže, želja mu je srušiti vlastiti rekord.

“Za ovu godinu, plan mi je da oborim svoj lični rekord na 400 metara slobodno, trenutni je 51,74 i mislim da uvijek može bolje, ali isto tako planiram srušiti i rekord na 400 metara sa preponama, koji iznosi 59,68 i da ponovo budem šampion bh, kao i to da učestvujem na što više kako domaćih tako i inostranih takmičenja te da ostvarim pozitivne rezultate”, dodao je za naš portal.

Ideja da baš atletika gradi njegov sportski duh i ličnost, ponikla je upravo od starijeg brata, čiji su prvi koraci bili baš u ovom sportu.

“Još od malih nogu zavolio sam ovaj spot. Sa bratom koji je već bio afirmisani sportista, odlazio sam na treninge. Nije mi dugo trebalo da se odlučim koju sportsku granu ću da izaberem”, ističe sprinter.

Kao i svi mladi sportisti, tako i Nikola ima svog uzora.

“Da naravno, pratim Emira Bekrića i Feliksa Sančeza koji su mi idoli od kada sam se počeo baviti ovim sportom”, kazao je Nikola.

Radisavka Račić i Goran Panić, najzaslužniji su za uspjeh mladog atletičara. Pod njihovom dirigentskom palicom, Nikola je ostvario navedene rezultate, i tako pokazao da atletika u našoj zemlji ima perspektivu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi