Jacksonu uprava ne dozvoljava odlazak

Jacksonu uprava ne dozvoljava odlazak

Jedan od najboljih igrača San Diego Chargersa, Vincent Jackson, ostaje u klubu uprkos činjenici da je trenutno u drugom planu zbog odbijanja da potpiše novi ugovor po uslovima koje je ponudio klub.

Jackson je tokom ljeta postao ograničeni agent i klub mu je ponudio novi ugovor prema kojem bi zarađivao 3.2 miliona dolara po sezoni. Međutim, kako Jackson do 15. juna nije potpisao novi ugovor, prema zakonima NFL-a, on može zarađivati samo 2.5 miliona dolara. Jackson je ipak tražio mnogo veći ugovor i zbog toga je trenutno u drugom planu.

"Zaista ne razumijem zašto sve ovo. Moji agenti su obavili nekoliko razgovora s potencijalnim klubovima, ali je San Diego stopirao transfer. Samo želim da igram fudbal, a s obzirom na broj klubova koji me žele i na činjenicu da me San Diego ne pušta, mislim da vrijedim više nego što mi klub daje novca", kaže Vincent Jackson.

Nekoliko timova, među kojima i Minnesota, su ponudile San Diegu izbor druge runde drafta narednog ljeta u zamjenu za Jacksona, ali su Chargersi odbili ponude. Ipak, ukoliko Jackson ostane u klubu iza 19. oktobra, narednog ljeta će za Jacksona moći dobiti samo izbor treće runde darfta 2012.

San Diego je inače poznat po sličnim situacijama. Naime, Eli Manning je 2004. izabran kao prvi izbor drafta od strane Chargersa, ali zbog neslaganja s upravom nije htio igrati za klub. Nakon dugo pregovaranja uspio ih je natjerati da ga puste u NY Giantse gdje igra danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.