Jamajčanka Elaine Thompson najbrža na 'stotki'
FOTO: EPA

Na Jamajku ide u bronza

Jamajčanka Elaine Thompson najbrža na 'stotki'

Elaine Thompson osvojila je zlatnu medalju u finalnoj utrci na 100 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. 

Atletičarka iz Jamajke epitet najbrže žene na svijetu obezbijedila je trijumfom s vremenom 10.71 sekundu, dok je kao drugoplasirana završila Amerikanka Tori Bowie sa vremenom 10.83 sekundi.

Također na Jamajku ide i bronzana medalja zahvaljujući Shelly-Ann Fraser-Pryce koja je do odličja stigla zahvaljujući foto-finišu. Finalnu utrku na 100 metara završila je s vremenom 10.86 sekundi. 

Četvrto mjesto pripalo je atletičarki iz Obale Slonovače pod imenom Marie-Josee Ta Lou, koja je imala isto vrijeme kao i Shelly-Ann Fraser-Pryce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi