Janjanin spreman tužiti organizatora jer je ispao iz ringa

Konopci bili loše postavljeni

Janjanin spreman tužiti organizatora jer je ispao iz ringa

E. Čaušević

Bh. bokser Dražan Janjanin doživio je sinoć poraz portiv Tervela Puleva u Berlinu.

Sinoćnji okršaj Janjanina protiv bugarskog boksera obilježio je neobičan nokaut kojim je slavio Pulev. Nakon jednog udarca Puleva bh. bokser je ispao iz ringa nakon čega mu je trebalo mnogo vremena da stane na noge.

Iako su mnogi mislili da je zbog jačine udarca naš bokser završio izvan ringa čini se da stvari i nisu baš takve. Kako nam je rekao Janjanin konpci su bili loše distancirani zbog čega ga nisu zaustavili, te je on ispao iz ringa što se vidi u videoprilogu.


"U jednom trenutku našli smo se na konopcima gdje smo razmjenjivali udarce. U momentu sam se naslonio i distanceri nisu bili dobro postavljeni na konopcima i ispao sam iz ringa. Na videu se dobro vidi da sam ispao, a ne da sam nokautiran", rekao je Janjanin za SportSport.ba.

Naš bokser je doživio tešku povredu prilikom udara u pod kada je ispao iz ringa. Ljekarska ekipa mu je na licu mjesta namještala rame i nije bio u stanju da nastavi meč. Ipak, sudija je proglasio ovaj meč pobjedom tehničkim nokautom iako se vidi da to nije razlog poraza našeg boksera. Janjanin je najavio i žalbu, ali i tužbu za organizatora.

"Naravno da ću se žaliti i tužiti ću organizatora. Tražiti ću i da se ovaj meč poništi i da se održi revanš", dodao je bh. bokser u razgovoru za SportSport.ba.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi