Jasmin Husejnović delegiran za finale CEV kupa

Veliki uspjeh za bh.odbojku

Jasmin Husejnović delegiran za finale CEV kupa

D. Kurbegović

Odbojka u našoj zemlji ima dugu tradiciju, ali posljednjih godina u ovaj sport se sve manje ulaže. 

Finansije su glavni problem kod klubova iz BiH, tako da u nastupima u Evropi ne mogu daleko dogurati. Naša zemlja, a posebno grad Zenica mogu biti ponosni na jednog uspješnog čovjeka, koji našu zemlju predstavlja u dobrom svijetlu kroz čitavu Evropu.

Jasmin Husejnović (38) je dugogodišnji odbojkaški sudija s Međunarodnim znakom, ovaj inače profesor sporta i tjelesnog odgoja godinama sudi brojne turnire i takmičenja širom Evrope. Njemu je u srijedu pripala čast da sudi utakmicu 1/4 finala kup CEV za žene u Istanbulu, gdje su se sastali turski Galatasaray i Izgradnja Lodz iz Poljske.

Kako je dobro sudio i ovaj susret, koji je pripao domaćoj ekipi rezultatom 3:1 u setovima, ovom sudiji pripala je čast da bude delegiran da sudi i finale ovoga takmičenja. Ovo je svakako presedan, jer još se nije desilo da neki sudija iz naše zemlje u nekom od sportova sudi finale ovako jednog jakog takmičenja.

Sve čestitke za Jasmina  i nadamo se da će u finalu opravdati povjerenje, te dokazati da i u našoj zemlji ima sudija, koji mogu suditi na najvišem nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi