Jasmin Husejnović sudi finale CEV kupa za žene

Veliko priznanje za Zeničanina

Jasmin Husejnović sudi finale CEV kupa za žene

D. Kurbegović

Kao što smo već ranije pisali, 38-godišnji Zeničanin Jasmin Husejnović sudit će finale CEV kupa za žene u odbojci. 

Ovaj odbojkaški sudija, koji je već četiri godine međunarodni sudija, dobio je čast da sutra sudi prvu utakmicu finala ovog takmičenja. Dinamo iz Kazana igrat će protiv ekipe Unet Yamamay BUSTO ARSIZIO iz italijanskog Varesea.

Husejnović je potvrdu da će suditi finalni duel ovog takmičenja, dobio prije nego što je sudio četvrtfinale između Galatasaraya i Lođa.

Sigurno da je delegiranje za finalni meč jednog evropskog takmičenja svojevrsni presedan u našem sportu i prvi takav slučaj. Nijedan sudija u nekom sportu dosad nije sudio finale nekog takmičenja. Siniša Ovuka i Darko Savić iz naše zemlje redovno sude odbojkašku Ligu šampiona, ali niko dosad nije sudio finalni meč.

Husejnović je inače profesor tjelesnog odgoja i sporta, te se iskreno nadamo da će opravdati povjerenje koje mu je ukazano da arbitruje jednim velikim događajem. Ovo je sigurno ogroman uspjeh za odbojku u našoj zemlji, a posebno za naše sudije, koji na primjeru Husejnovića mogu dosta naučiti. Biti dobar u svome poslu, kad-tad se isplati, a to primijete ljudi iz Evrope, koji nisu sigurno bez razloga ukazali povjerenje Husejnoviću da prvo sudi četvrtfinale, pa zatim i finale ovog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi